Ashwagandha ajută împotriva stresului

Medicina Ayurveda este uimitoare și plină de remedii naturale. Originea ei este divină și a fost creată pentru a alina suferința oamenilor. Una dintre ierburile folosite este ashwagandha

Beneficiile

Înainte de a începe, ce este ashwagandha? Este un arbust, rădăcinile sale fiind partea pe care oamenii o folosesc ce mai adesea. Deși India este țara de proveniență a acestei plante, ea poate crește aproape oriunde atâta timp cât climatul din zonă permite o temperatură în jur de 21 de grade, cu mult soare și sol fertil.

Supliment alimentar Ashwagandha
Supliment alimentar pudră ashwagandha

Planta această în general face parte din clasa adaptogenilor. Acestea ajută la protejarea organismului de efectele nocive ale stresului. Acesta și principalul beneficiu al acestei plante.

Cu toate acestea, experții ne avertizează că încă nu s-au efectuat studii științifice riguroase. Totuși, există dovezi că această plantă este considerată ca fiind ginseng Indian și că poate modifica nivelul cortizolului și că are efecte pozitive asupra glutamatului, care este un tip de neurotranzmițător excitator aflat în creier.

Însă, este doar vârful iceberg-ului.

Pe lângă eliminarea stresului, ashwagandha poate fi folosită și pentru anxietate, insomnie, oboseală cronică, tulburare obsesiv-compulsivă minoră, fibromialgie, sindromul picioarelor neliniștite (SPN, Ekbom). Pentru toate acestea, planta are un efect pozitiv.

Video: Beneficii Ashwagandha | Cercetare surprinzător de convingătoare

În lumea Vestică, oamenii de știință extrag ingredientul activ și în sintetizează în laborator pentru a-l folosi la medicamentele cu acțiune specifică, de obicei pentru a opri ceva din organism. Totuși odată ce planta este folosită, ea poate trata numeroase condiții și nu doar una singură cum este cazul medicamentelor. Aceste plante ajută organismul și nu doar înpiedică ceva.

Cum se folosește Ashwagandha

Nu contează dacă o cumpărați sub formă de pudră, pastile sau tinctură. Toate acestea sut eficace, însă trebuie să vă asigurați că le cumpărați dintr-o sursă de încredere. În loc să cumpărați ce găsiți de la magazinul naturist din zonă, e important să vă documentați și să cumpărați doar de la firme veritabile care au o explicație clară pentru originea plantei pe care o folosesc.

Însă, trebuie să știți ceva despre gustul acestui tip de supliment. Sub formă de pudră sau tinctură, ea poate avea un gust amar. De asta multă lume preferă să le combine cu băutura preferată sau cu puțină miere și lapte de migdale. Nu vă faceți griji dacă nu e pe gustul vostru. Puteți aplica tinctura direct pe piele și ea se va absorbi la fel ca uleiurile esențiale.

Când se va observa diferența?

Să nu vă așteptați ca stresul să dispară ca prin minune dacă beți o pastilă cu ashwagandha. Rețineți că nu este un medicament, ci mai mult o tinctură. Asta înseamnă că efectele vizibile vor apărea după ce o folosiți în fiecare zi timp de câteva săptămâni.

De admin