Cele mai memorabile cadouri de afaceri sunt acele articole care degajă o urmă de personalizare.

Cele mai aglomerate zile de cumpărături ale anului și-au făcut apariția din nou, ceea ce înseamnă că sezonul dăruirii de cadouri aproape că a ajuns. Probabil că vă întrebați încă din acest moment ce cadouri de afaceri veți putea să le oferiți clienților dumneavoastră de aceste sărbători. Dacă nu sunteți siguri ce cadouri de afaceri veți face, există câteva sfaturi care vă vor putea ajuta să faceți față acestei nebunii de sărbători, menținându-vă în continuare bugetul, precum și reputația și sănătatea intactă.

Faceți-l Personal

Atunci când vine vorba de oferirea cadourilor, este foarte ușor să fii cuprins de emoții. Însă, fiți atenți. În cea mai mare parte a timpului, intențiile dumneavoastră cele mai bune s-ar putea să se aprindă ușor. De exemplu, ultimul lucru pe care vi-l doriți este ca respectivele cadouri pe care le veți face cadou să ajungă la coșul de gunoi, doar pentru că acesta are un aspect impersonal și general. Pe de altă parte, nu vă doriți ca acele cadouri să aibă un aspect ciudat sau disperat.

Cadouri de afaceri
Un stilou cu bilă este un frumos Cadouri de afaceri

În schimb, vă doriți ca gestul dumneavoastră să fie și să se esimtă personal și atent. Cele mai memorabile cadouri de afaceri sunt acele articole care degajă o urmă de personalizare. Poate, veți putea oferi drept cadou un set de tacâmuri sau un deschizător de vin gravat cu numele de familie și cu sigla companiei destinatarului. Vorbiți despre lucrurile dumneavoastră personale. În locul numelui propriu sau al logo-ul companiei dumneavoastră, conduceți lucrurile la un nivel mai superior, adăugând logo-ul și numele destinatarului.

Fiți Creativi

Dacă se întâmplă  ca unul dintre clienții dumneavoastră să fie un mare fan al golfului, probabil că vă veți gândi să îi faceți cadou o duzină de mingi de golf, pe care, cu siguranță, le va pierde la un moment dat. Nu uitați că aceste cadouri de afaceri trebuie să se remarce prin utilitate și durabilitate.

Pentru clientul dumneavoastră pasionat de golf, veți putea achiziționa un dispozitiv de antrenament, pe care îl poate utiliza în interior, pentru a exersa unele dintre mișcările-cheie ale jocului de golf. Destinarul se va gândi cu siguranță la dumneavoastră de fiecare dată când îl va folosi. De asemenea, veți putea adăuga câteva mingi de golf, care va pune un zâmbet pe fața clientului dumneavostră. Este creativ și personal în același timp, ajutându-vă să loviți două păsări dintr-o singură mișcare. 

Să Nu Fie Scump

Gândiți-vă la suma de bani pe care o cheltuiți doar pentru a scoate pe cineva la o masă delicioasă. Această masă va putea fi ușor de uitat sau pierdută în dimineața următoare. Totuși, referitor la cadourile de afaceri, întreprinderile urmăresc mereu să cheltuiască cât mai puțin posibil. Dacă restul ofertelor afacerii dumneavoastră sunt de primă clasă, asigurați-vă că nu vă veți limita la un buget, atunci când vă veți arăta recunoștința și aprecierea. Dacă veți alege o variantă ieftină, mai degrabă nu veți mai face niciun cadou decât să trimiteți așa ceva.

Acestea fiind spuse, nu înseamnă că trebuie să vă cheltuiți întregul buget pe aceste cadouri de afacere. Veți putea trimite un videoclip cu întreaga dumneavoastră echipă în care le spuneți clienților dumneavoastră cât de mult vă bucurați și cât de recunoscători sunteți, având această oportunitate de a face afaceri cu ei. De asemenea, veți putea face o poză cu echipei dumneavoastră în fața unei table, în timp ce aceștia vor discută despre proiectul clientului dumneavoastră. Asemenea lucruri personale reprezintă o modalitate excelentă de a crea o impresie bună, de lungă durată.

De admin