Suspensia mașinii

Cum știi dacă trebuie să repari suspensia mașinii? 

Există numeroase sisteme în cadrul unui vehicul care funcționează împreună pentru a asigura o deplasare sigură. Unul dintre aceste sisteme este suspensia vehiculului, care joacă un rol esențial pentru a vă menține călătoria cu mașina nu doar confortabilă, ci și sigură. 

Cu toate acestea, componentele suspensiei se pot uza după o utilizare îndelungată. Având în vedere acest lucru, este crucial să rezolvați problemele pe care le observați înainte ca acestea să devină grave.

Dacă nu știți când să reparați suspensia mașinii, mai jos sunt câteva dintre semnele la care ar trebui să aveți grijă:

Dificultate la viraj

Dificultatea la viraje poate indica fie că brațele de control, fie că sistemul de direcție al suspensie au probleme. Rezolvarea acestei probleme ar putea fi la fel de ușoară ca soluționarea problemelor legate de lichidul de servodirecție sau ar putea necesita o reparație mai serioasă a suspensiei. 

Suspensia mașinii
Suspensia vehiculului joacă un rol esențial pentru a vă menține călătoria cu mașina nu doar confortabilă, ci și verticală

Fără a fi diagnosticat vehiculul de către un mecanic profesionist, acestea pot fi greu de detectat. Aceasta poate fi o problemă, deoarece probabil veți observa problemele chiar și la viteză redusă.

Uleiul de pe suspensie

Suspensiile mașinii utilizează un fluid hidraulic pentru a vă menține vehiculul lin. Dacă acest lichid începe să se scurgă, ceea ce ar putea fi cel mai probabil din cauza uzurii generale, a periilor de cauciuc defecte și a carcasei crăpate, suspensiile nu vor putea să-și îndeplinească funcția și mașina va fi mai rigidă.

Video: Suspensia automobilului 3D

Dacă mașina nu se simte bine la condus, asigurați-vă că ați verificat suspensiile să nu aibe scurgeri de ulei. Dacă vedeți ulei, ele trebuiesc înlocuite pentru că nu pot fi reumplute sau refolosite.

Mașina se simte rigidă

Suspensia vehiculului este crucială pentru a avea o călătorie lină și fără smucituri. Scopul său principal este de a absorbi denivelările și șocurile de pe drum și de a evita săriturile care îl însoțesc. Dacă din cauza vitezei simțiți că mașina sare și nu răspunde la comenzi, este timpul să aruncați o privire asupra sistemului de suspensie al mașinii. 

Adesea, această problemă se datorează amortizoarelor uzate. Principala sarcină a amortizoarelor este de a absorbi șocul și de a vă menține mașina pe drum. Cu toate acestea, pe măsură ce se deteriorează, denivelările rutiere vor sălta mașina în lipsa unei piese care să absoarbă șocurile. După ce se vor uza, performanța mașinii se va reduce și va fi mai dificil să mențineți mașina sub control.

Mașina are garda scăzuta 

Dacă observați că mașina stă mai jos decât de obicei, aceasta poate fi un semn că aveți un arc rupt. De asemenea, vă puteți da seamna după sunetul pe care îl face mașina de fiecare dată când faceți un viraj sau treceți peste drum accidentat. Acesta este un semn că suspensia este ruptă sau nu poate suporta greutatea mașinii. Dacă ignorați această problemă, ea va pune mai multă presiune pe amortizoare și va duce la deteriorarea mașinii. 

Recunoașterea problemelor din timp la suspensie poate fac diferența între un șofat în condiții nesigure și un șofat în siguranță. Orice problemă la suspensie care nu e rezolvată sau depistată poate duce la deteriorarea altor componente, care la rândul lor vor face repararea mai costisitoare.

De admin